BVL 1 houdt kampioenskandidaat Bahosa in de wachtkamer

De strijd om het kampioenschap wordt pas in de laatste week beslist. Keukenhuis Lemmer kon daarin bepalend zijn omdat de verschillen onderling bijzonder klein zijn.  Kampioenskandidaat Bahosa stond dus op 3 februari op het programma.

Bij de dubbelpartijen wist BVL een punt af te snoepen. De dames Anouk Maatman en Jeanette Bouma speelden een prima partij en wisten vaak bepalend te zijn in de rally. Een verdiende overwinning voor deze dames. De heren Randy Matitawear en Peter Dijkstra speelden voor het eerst samen.In de eerste set was het dus ook nog wat aftasten. De tweede set werd er al beter en slimmer gespeeld, echter kon er niet voorkomen dat de winst naar Bahosa ging.

Tijdens de enkelpartijen kregen de Lemsters het zwaar. Peter speelde leuke rally’s maar zijn tegenstander was het die aan het sturen was.  Randy had wat moeite met de juiste lijnen te vinden. Eind tweede set leek hij nog mooi terug te komen ,echter de opgelopen achterstand was net een puntje te veel.

Ook bij Petra Lok was het spannend. Zij maakte het haar tegenstander behoorlijk moeilijk en verloor maar nipt. Anouk verloor haar eerste set, maar hierin had zij haar tegenstander al tot het uiterste gedreven. Deze kon de partij dan ook niet meer voortzetten in de tweede set en gaf de wedstrijd op.

In de mispartijen delven beiden koppels het onderspit waarmee de eindstand op een 2-6 nederlaag kwam te staan voor BVL.

8 Februari wordt de laatste wedstrijd gespeeld. BVL reist dan naar Leeuwarden om het op te nemen tegen LBC.