Handhaving voor Badminton Vereniging Lemmer in 5e Divisie!

Keukenhuis Lemmer 1 heeft zich voor het eerst na promotie te weten handhaven in de 5e Divisie. Een unieke prestatie. Met name in de thuishal was Lemmer moeilijk te verslaan. Zo werd de uiteindelijke kampioen (Bahosa) op gelijkspel gehouden en werd nummer twee (Amor) zelfs verslagen

Maar als laatste wedstrijd stond LBC op het programma in Leeuwarden. In de dubbels kwamen de Lemsters moeilijk uit de startbokken. Pas in de tweede set konden zowel de heren als de dames de wedstrijd nog spannend maken. Helaas voor beiden nipt verlies met miniem verschil.

Tijdens de enkelpartijen een verontrustend beeld Randy Matitawear kon niet voluit spelen en spaarde zich voor de laatste mixpartij. Ook Petra Lok moest de wedstrijd bijtijds afbreken. Na heel knap de tweede set gewonnen te hebben, werd de derde een hobbel te veel. De punten werden wel binnen gehaald door Peter Dijkstra en Anouk Maatman. Peter speelde slim en kreeg de winst in de schoot toe geworpen. Anouk moest er hard voor werken. In de derde set had zij haar tegenstander weliswaar gesloopt.

Het laatste punt voor Lemmer werd nog binnen gehaald door het gerenomeerde mixdubbel Peter en Jeanette Bouma. Zij hadden de juiste focus en bepaalde het spel. Randy en Anouk speelde voor het eerst met elkaar. Zij hadden de juiste klik echter de winst moesten zij nu nog daarlaten.