Jeugd Regiotoernooi te Makkum

Zaterdag 10 november was het een historische dag voor de Badminton Vereniging Lemmer. Maar liefst 15 jeugdspelers hadden zich ingeschreven voor het jeugd regiotoernooi in Makkum. Dit grote aantal is te linken aan de plotselinge stijging van het jeugdleden aantal.

Badminton spelen is een sport waarbij je je goed kunt uitleven op je eigen niveau. Ook maak je kennis met andere verenigingen en leg je snel contact met spelers uit andere woonplaatsen. Waar de plotselinge stijging uit voortkomt is nog onbekend, maar de vereniging is er bijzonder blij mee.

Op het regiotoernooi worden de spelers ingedeeld op zoveel mogelijk eigen niveau. Wordt je winnaar in de poule dan wordt je de volgende keer een poule hoger ingezet. De speler die onderaan eindigt gaat een stapje terug. Daarbij zitten er nog een paar factoren mee bij de indeling. Veel nieuwe jeugdleden spelen mee van de BVL gesponsord door DIJKSTRA SCHOENEN, een mooie uitdaging voor hun. Het resultaat was er ook naar. Maar liefst 4 prijzen in de wacht gesleept. In de A poule (beginners) 1e prijs Jimte Knobbe , 3eprijs Tjeerd Groenhof. Poule C 2e prijs Hidde van der Meer. In poule D ging de 1e prijs naar Quirine van Iddekinge. Het volgende regio toernooi vindt plaats in januari.