Keukenhuis Lemmer 1 gunt zichzelf een mooi kado!

Op pakjesavond werden er door Keukenhuis Lemmer 1 geen kadootjes weg gegeven. Wel trakteerde het badmintonteam zichzelf met een mooi kado: winst op Meteor -Veendam.

Met een volledige beschikking van de teamleden werd er weer een nieuwe opstelling uit de hoed getoverd. Erwin van de Hoeve speelde dit keer het herendubbel met Joris van Veen. Dit pakte meteen goed uit. In drie games pakte zij uiteindelijk overtuigend de winst. Het damesdubbel Petra Lok en Jeanette Bouma hadden maar twee sets nodig om tot winst te komen.

Alle enkelpartijen werden besloten in drie sets partijen. Peter Dijkstra trad aan als eerste heer. Elke set werd er van tactiek gewisseld, waarop de tegenstander in de derde set geen antwoord meer had. Bij Joris leek het wel een uitputtingslag. Uiteindelijk wist hij zijn jonge tegenstander de baas te zijn. Bij de dames wist Jeanette knap de eerste set te winnen. Helaas beschikte haar tegenstander over de langere adem. Petra verloor haar eerste set, maar komt dan eigenlijk pas op stoom. De overige twee sets waren dus ook een prooi voor haar.

Volle winst werd er ook gehaald bij de gemengddubbels. De ervaren koppels Peter en Jeanette en ook Petra en Erwin werden weer opgesteld. Beide koppels lieten een zeer compact spel zien waar de tegenstander maar niet doorheen kwam. Beiden dus winst in twee sets. Hiermee kwam de eindstand op 7-1, de eerste winst voor Lemmer.

Zaterdag 14 december speelt Lemmer uit in Leeuwarden tegen LBC.