Keukenhuis Lemmer 1 strijdvaardig tegen koploper!

Badmintonteam Lemmer 1 heeft het zwaar binnen de competitie. Winst blijft nog uit terwijl er wel goede partijen worden neergezet. In de laatste wedstrijd voor de returns moest er worden opgenomen tegen de koploper Drachten.

Het herendubbel Peter Dijkstra en Joris van Veen begint steeds beter te draaien. En dit keer werd het ook beloond. Met name Joris speelde een super degelijke partij. Weinig fouten en aanvallend sterk. In twee sets werd Drachten aan de kant gezet.

Ook bij de herenenkels waren er kansen. Joris nam de eerste enkelpartij voor zijn rekening. Het werd een spannende partij waarin de eerste set nipt werd verloren. Na wat tactische aanpassingen wist Joris de tweede set in de verlening te pakken. Hierna wist Joris het spel te domineren. Helaas kon de tegenstander de partij niet uitspelen na een struikelpartij.

Peter speelde tegen zijn teammaatje van vorig jaar Randy Matitawaer. Ook hier kleine verschillen en knap spel van beide partijen. In de eerste set wist Peter het spel van zijn tegenstander te ontregelen. In de tweede set kwam daar een antwoord op. De derde set ging over en weer. Uiteindelijk moest Peter in de verlenging de winst daar laten.

De dames Petra Lok en Jeanette Bouma hadden het wat zwaarder. Ondanks dat zij goed speelden waren de tegenstanders net wat sterker. Jeanette zat in de tweede set nog dichtbij winst. Echter de verlenging ging verloren.

De mispartijen werden in winst verdeeld. Joris en Petra kwamen er niet aan te pas. Jeanette en Peter begonnen stroef, maar maakte het in een wonderbaarlijke inhaalrace weer goed. Zij pakte de winst in twee sets waardoor de eindstand op 5-3 voor Drachten kwam.