Keukenhuis Lemmer 1, wel perspectief maar nog geen resultaat.

Het nieuwe badmintonseizoen is weer van start gegaan. Team Keukenhuis Lemmer 1 komt wederom uit in de 5e divisie. Nieuw voor dit team is dat de thuiswedstrijden niet meer in het weekend worden gespeeld maar op de donderdagavond. Ook heeft het team er een nieuw teamlid bij in de vorm van Joris van Veen.

In de eerste wedstrijd op zaterdag 14 september tegen BC Go te Groningen, mocht Joris direct aantreden voor zijn debuut. Samen met Peter Dijkstra werd er al een prima wedstrijd neergezet in het herendubbel. Waar de eerste set nog verloren ging, pakte zij de tweede overtuigend. De beslissende derde set ging in thriller nipt verloren. De damesdubbel gespeeld door Petra Lok en Jeanette Bouma verloren in twee sets.

In de enkelpartijen nam Jeanette de eerste damespartij voor haar rekening. Zij moet hier nog even wat ritme in vinden en kon de winst dus niet binnen halen. Evenzogoed was het een verdienstelijke partij. Joris trof een sterke tegenstander en delfde het onderspit. Ook Peter had het zwaar. Hij wist logwel de eerste set te winnen, maar verloor toen de controle. Ook voor hem dus een verlies partij.Lichtpuntje van de dag was Petra, zij wist tot nu toe het eerste puntje binnen te slepen.

Voor wat extra puntjes lag de hoop op de mispartijen. Helaas bleek dit valse hoop. Peter moest in zijn mix met Jeanette geblesseerd opgeven. Petra en Joris speelde daarnaast een prima partij. In drie sets moesten zij de winst daar laten, maar biedt wel perspectief voor de return.

Helaas dus een minder goede start dan gehoopt, 7-1 verlies. Zondag 22 september worden er hopelijk meer punten binnen gehaald. Dan is de tegenstander Meteor in Veendam.