Keukenhuis Lemmer 1DDW ongeslagen kampioen 3e klasse Noord 2018-2019

Het doordeweekse 1e team mix BV Lemmer is in de 3e klasse Noord ongeslagen kampioen geworden: van de 12 wedstrijden werden er 4 gelijk gespeeld en 8 gewonnen.

De vraag voor het seizoen was waar te eindigen? Melinda Kuipers , Maaike van der wal Schotanus , Jannie Troelstra , Jacob Meilema en Siebe Maakal waren het wel over eens , “bij de eerste 3 eindigen zou al heel leuk zijn “. daarhet een nieuw team is , en er vorig jaar niet aan de competitie is deelgenomen.

In de loop van het seizoen ging het voorstervend , spannende games en Lemmer bleek een zware tegenstander te zijn , en iedereen was het er wel over eens dat Drachten de beste papieren had samen met Wolvega om de eerste plaatst te behalen.

Halverwege het seizoen bleef de doelstelling eigenlijk hetzelfde ,maar er was nog geen wedstrijd verloren en het zou toch leuk zijn om het seizoen ongeslagen te blijven.

Er waren wat wedstrijden uitgesteld en tegen het einde van het seizoen was er wat een vertekend beeld van de stand , Lemmer stond een hele tijd op de 3e en dan 4e plaatst en de laatste wedstrijden gingen met onverwachte grote overwinningen mee naar huis, dat bleek uiteindelijk ruim voldoen de te zijn om het kampioenschap binnen te halen , Lemmer behaalde 62 punten , nummer 2 en 3 respectievelijk 59 en 58 punten.

Ook gaat de dank uit aan de invallers Kees van Ginkel en Frank van der Veen , en de sponsoren Beko , Kemie , en Keukenhuis Lemmer.

We hebben een prachtig seizoen gehad en veel plezier gehad , leuke tegenstanders kortom zeer geslaagd , op naar de 2e klasse volgend seizoen .