Keukenhuis Lemmer stapt uit de schaduw.

Nu dat de returnwedstrijden zijn begonnen, heeft het eerste badminton team een goede start gemaakt. Winst bleef nog uit ,maar nummer drie van de competitie BC Go werd nu op een gelijkspel gezet. Na het 7-1 verlies bij de eerste confrontatie was er wel het gevoel dat er meer te halen was. Met nu een volledige teambezetting werden de partijen onderling goed verdeeld.

Het ervaren herendubbel Peter Dijkstra en Erwin van de Hoeve moest het eerste punt binnen halen. Hoewel het verschil maar klein was, wisten de Lemsters toch in twee sets te winnen. De dames Petra Lok en Jeanette Bouma kwamen wat te kort.

Ook bij de enkelpartijen werden de punten verdeeld. Joris van Veen liet uitstekend spel zien. Echter zijn tegenstander was van voormaat en wist de punten te pakken in de vaak mooie rally’s. Ook Jeanette kon het niet bolwerken. De punten kwamen dus van Petra Lok. Met overtuigend rustig spel wist zij haar tegenstander tot fouten te dwingen. Zo anders was het spel bij Peter in zijn enkelpartij. In drie sets vlogen de kansen heen en weer. Ook het spel niveau vloog alle kanten op. Peter was uiteindelijk de gelukkige die de winst mocht bijschrijven.

De laatste twee punten werden ook weer verdeeld. Tijdens de gemengddubbels won het gerenommeerde koppel Petra en Erwin hun partij in twee sets. Jeanette en Joris kwamen er helaas niet aan te pas.

Het blijft vechten voor Keukenhuis Lemmer 1 in de onderste regionen van de competitie. Dus 4 punten tegen een team uit de top is wederom een knappe prestatie. Donderdag 5 december neemt het team het thuis op tegen Meteor.