Nipt verlies in drie sets nekt Keukenhuis Lemmer 1.

Tijdens de eerste thuiswedstrijd voor badmintonteam Keukenhuis Lemmer 1, op donderdag 26 september, wist het team wederom niet te winnen. LBC bleek net iets sterker tijdens de onderlinge confrontatie.

Het gerenommeerde herendubbel Peter Dijkstra en Erwin van de Hoeve startte voortvarend. Zonder moeite haalde zij de winst binnen. De dames Petra Lok en Jeanette Bouma lukte dit niet.

Bij de enkelpartijen speelde Joris van Veen eenspannen eerste set welke net verloren ging. Hierna werd de tweede set ook een prooi voor LBC. Ook Petra speelde een spannende partij. In drie sets, met minimale verschillen, ging Petra strijdend ten onder. Jeanette Bouma delfde ook het onderspit. Winst werd er dan toch nog gehaald door Peter. In zijn enkel bleef hij rustig zijn spelletje spelen en wist hiermee de fouten af te dwingen bij de tegenstander.

De hoop lag nu gevestigd op de beide mixpartijen om de stand naar een gelijkspel te trekken. Jeanette en Joris wisten de druk goed op de tegenstanders te houden en wonnen met hun aanvallende spelletje. Erwin en Petra speelden een ware thriller. Pas in de derde set werd met minimaal verschil verloren waarmee de eindstand op 3-5 voor LBC kwam.