Regiotoernooi Bolsward

5 Jeugdleden van de Badmintonvereniging Lemmer, namen deel aan het regiotoernooi in Bolsward op zaterdag 13 oktober. Het was het eerste toernooi weer van een serie van 6 van dit seizoen. Ieder werd op eigen niveau ingedeeld.

Voor het eerst deed mee Tjeerd Groenhof, hij startte in groep A samen met Patrick de Jong. Ze werden zelf eenmaal samen opgesteld, dat was een feestje op de baan. Er werd veel gesprongen en gehuppeld en de score werd angstvallig in de gaten gehouden. Tjeerd zat dicht bij een prijs.

In een andere categorie zat Imre Gerssen, hij had de spurt er goed in. Heeft goed speloverzicht, we verwachten veel van hem. Zelfs met een speler die het badminton nog niet zo goed onder de knie heeft weet hij de wedstrijd te winnen. Imre behaalde een 1e plaat van categorie B.

Dan hadden we Arend v.d. Zaag en Quirine van Iddekinge zij speelden de wedstrijden op een nog hoger niveau. Daar werd echt hard gevochten om de punten. Je ziet dat ze spelinzicht hebben en aanvallen waar ze kunnen. Ook kon je zien dat ze zich weer concentreren moeten op hun spel, dat verliep nog niet zo vlekkeloos. Maar al met al niet ontevreden naar huis. De spelers gesponsord door DIJKSTRA SCHOENEN, konden terugkijken op een mooie middag.

Uitwedstrijd Lemmer 1 DDW, Leeuwarden

Afgelopen donderdag 18 oktober met 5 man/vrouw opgepropt in de auto richting Leeuwarden om onze eerste wedstrijd van het seizoen te gaan spelen. We starten met de eerste gewonnen partij HD door Siebe en Jacob. Maaike kampt met een blessure, haar achillespees begint op te spelen, en laat de DD aan zich voorbijgaan.

Helaas laten Jannie en Melinda de winst liggen door in 3 sets te verliezen en moest Jacob zijn enkel partij opgeven door een elleboog blessure. Uiteindelijk winnen Melinda en Siebe hun enkel en worden de laatste punten behaald met de winst in de mix door Melinda en Siebe. De eindstand komt daarmee op een 4 -4. Een eindstand waar we mee thuis kunnen komen maar ook voldoende reden geeft voor verbetering.